И снова – «О внутреннем водном транспорте»

И снова – «О внутреннем водном транспорте»
Ассоциация “Укрсудпром”
продолжает обсуждение
законопроекта №2475а

Наверное, нет сегодня более обсуждаемого законопроекта в транспортной отрасли, чем №2475а «О внутреннем водном транспорте». Оно и не удивительно – ареал влияния будущего закона – значительно шире, чем кажется на первый взгляд.

Спасение отечественных автомобильных магистралей, стабилизация работы “Укрзалізниці”, налаживание международных транспортных коридоров, реанимация украинского судостроения и массы смежных предприятий отрасли – это далеко не полный перечень того, что может дать стране перспективный законопроект.

Поэтому активная работа Ассоциации “Укрсудпром” над поправками к документу заслуживает всяческого одобрения.

Вашему вниманию предлагается очередной “корректировочный” пакет. Нельзя не признать, что по некоторым позициям желания, возможно, превалируют над реальностью, но так уж у нас принято – просить большего. Главное, чтобы не победили со своим вариантом закона пресловутые “оффшорники”. Вот тогда – точно “гаплик”. По крайней мере судостроению – точно.

Поэтому – читайте, обсуждайте. Ассоциация “Укрсудпром” ждет Ваши замечания и предложения:

Стимулювання розвитку
внутрішнього водного транспорту як галузі,
що становить загальний економічний інтерес

  1. З метою стимулювання розвитку внутрішнього водного транспорту Державного бюджету України компенсується:

а) першому власнику судна – частина вартості (40 відсотків) первісної вартості суден внутрішнього плавання, що побудовані в Україні;

б) першому власнику судна – частина ставки (70 відсотків) за банківськими кредитами і кредитами міжнародних фінансових організацій на будівництво та (або) перше придбання суден внутрішнього плавання, що побудовані в Україні;

в) судновласнику – частини вартості пального, придбаного ним на митній території України або ввезеного ним на митну територію України, що використане його суднами для каботажного плавання на внутрішніх водних шляхах (крім випадків використання суден для особистих цілей), в розмірі розрахункової суми акцизного податку на таке паливо згідно Податкового кодексу України. Використанням в особистих цілях вважається використання суден в будь-яких інших цілях, ніж в цілях перевезення та/або перевантаження (перевалки) вантажів, пасажирів, багажу та/або пошти, обслуговування інших суден, будівництва, ремонту або обслуговування об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту.

  1. Виплата компенсації, визначеної частиною першою цієї статті, здійснюється за одночасного дотримання таких умов:

а) перша реєстрація судна здійснена у Державному судновому реєстрі України;

б) судно використовується виключно у каботажному плаванні.

Компенсації виплачуються у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв про компенсацію в строк до трьох місяців з дня подання такої заяви.

  1. Порядок виплати компенсацій, що передбачені цією статтею, визначається та затверджується Кабінетом Міністрів України. Інформація про судна, щодо яких отримано компенсацію, передбачене частиною першою цієї статті, вноситься до Державного суднового реєстру України.
  2. Видатки на фінансування виплат власникам та судновласникам суден внутрішнього плавання компенсації, що передбачена частиною першою цієї статті, визначаються Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік і встановлюються окремим рядком для кожного виду компенсації, що передбачений частиною першою цієї статті, у розмірі не менш за один відсоток від видатків спеціального фонду Державного бюджету України на відповідний рік.

Розпорядником цих видатків є центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику.

  1. Власник судна або судновласник, що отримав компенсацію відповідно до цієї статті, зобов’язаний повернути до Державного бюджету України п’ятикратний розмір компенсації у разі виникнення хоча б однієї з таких підстав:

а) використання судна, щодо якого отримано компенсацію, з будь-якою іншою метою, ніж каботажні перевезення в Україні;

б) виключення судна, щодо якого отримано компенсацію, із Державного суднового реєстру України раніше, ніж через 10 років з моменту такої реєстрації;

в) внесення до документів, що стали підставою для отримання компенсації, недостовірних відомостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *